Favoritbilder 2015


2015 var ett helt otroligt händelserikt fotoår. Många resor under året, som gav bra möjligheter till fina fotomiljöer. Även på hemmaplan blev det många trevliga utflykter som resulterade i bra bilder. Tänkte nedan redovisa mina femton personliga favoriter under året som gick (nästan omöjligt att välja).

Klicka på bilderna för större format!

Bild 1 Nyfors – En självklar bild som togs redan i januari. PÅ 500px slutade den tillslut på 99 i puls, antal visningar 3251 och 305 likes. Svårslagen bild även i framtiden. Bilden kom även in i Mitt i Tyresö som en av månadens bilder.

IMG_9742

 

Bild 2 Fiskgjuseboet – Blev många bra bilder under året på boet i sjön Nedingen och denna får representera. Familjen hade i år två ungar.

IMG_6279

 

Bild 3 Svartisen/Nordfjorden – En helt magisk plats i utkanten av Svartisen. En fantastisk resa till Nordnorge och Hilstad tillsammans med Micke och Micke.

IMG_4336

 

Bild 4 – Dudle Door/andra sidan – Har valt att inte ta med den ”klassiska” bilden från platsen utan jag blev mest nöjd med denna. Tyvärr så blev det väldigt stressigt på platsen då vi skulle tillbaka till London för hemfärd. Resan tillsammans med min fru Ulrika.

IMG_0258

 

Bild 5 Fågeln och Rauken – Tagen vid Folhammar på Gotland under tjänsteresa. En härlig morgon där denna bild var än av de sista som togs.

IMG_0989

 

Bild 6 Tullgarn slott – Ytterligare en helt magisk morgon tillsammans med Mattias vid Tullgarns slott. Vattnet låg helt stilla och en grymt tjock dimma under hela vistelsen.

IMG_1150

 

Bild 7 Mellfjorden – Ytterligare än bild från resan till Nordnorge. Svårt att inte ta med en bild på en val, där mötet blev så nära man kan komma en religös upplevelse!  Tänk att få ”leka” med en Grindval i nästan en timme och se den glida in under båten och komma upp på andra sidan med ett avstånd på en halvmeter (får erkänna att hjärtart slog lite fortare).

IMG_5193

 

Bild 8 – I närheten av Mo I Rana – Är något speciellt med denna bild som inte är perfekt men tilltalar mig! Även denna från resan till Nordnorge.

IMG_3445

 

Bild 9 Sparreholm – Ett slumpmässigt tillfälle då jag var på väg till Janne i Trosa för att springa en morgonrunda. Passerade Sparreholm och sjön Båven låg dimman tät. Blev en hel del bra bilder där denna stack ut lite extra.

IMG_1092

 

Bild 10 Uddevallabron – Tjänsteresa till Uddevalla. En bild med väldigt speciella och skarpa färger och efterarbetet i Lightroom var nästan obefintligt vilket är svårt att tro. Svårt att bestämma mig om det är en superbild eller ej.

IMG_0131

 

Bild 11 Weymouth/Isle of Portland – Vilken plats! Tanken var att fota fyren Bill men fastnade tillslut för detta motiv och inte fyren. I övrigt flera bra bilder från platsen. Resan tillsammans med min fru Ulrika.

IMG_0027

 

Bild 12 Brygghus/Tullgarn – Fotat från en helt annan vinkel än tidigare bild på brygghuset vid Tullgarn slott. Även lite senare på morgonen men dimman är kvar.

IMG_1314

 

Bild 13 Läger 2 och Birkenau/Auschwitz – Vad ska man säga? En plats som alla bara skall besöka. Var där tillsammans med familjen(även barnen) vilket blev väldigt starkt men också ett värdigt besök tack vare vår guide. Gå in under fliken mina resor och Krakow för fler bilder.

IMG_2093

 

Bild 14 Stonehenge – Stört omöjligt att inte ha en bild med från besöket vid Stonehenge med på denna årslista.

IMG_9888

 

Bild 15 Femörehuvud i Oxelösund – Årets sista utflykt blev till Oxelösund och en plats med ett nedlagd militäranläggning och en gammal fyr. Kallt och friskt där det var svårt att få skarpa bilder p.g.a. vinden och ett jävla linstorkande p.g.a. vattenstänk. Fastnade för denna bild som kostade blöta byxor (utrustningen klarade sig).

IMG_2160

 

Ett svar på “Favoritbilder 2015”

Lämna ett svar